Hva med et domene?

2015-02-12 19:36:19+01:00

Med et domene får du din egen identitet på internett. Mange webhotell kan registrere domene for deg, og noen gir deg et gratis domene. Registrerer du domenet hos en domeneregistrator har du sikret deg mot problemer hvis du bytter webhotell. Selv om det kan være litt dyrere i første omgang er det absolutt den beste løsningen. Et domene behøver ikke koste stort mer enn en hundrelapp. Da får du også en profesjonell webadresse som er lett å huske.

Hvilket domene(.no, .com osv.)?

Det finnes mange forskjellige domener du kan registrere. Her er en beskrivelse av fordelene og ulempene med de vanligste domenene.

.no

Et .no domene er ideelt for den som satser på det norske markedet. .no domener kan bare registreres av firmaer som er registrert i Brønnøysundregisteret. Denne restriktive politikken har ført til at .no domener blir sett på som et kvalitetsstempel. I tillegg kan det gi deg noe bedre eksponering i søkemotorene da søk etter norske sider kan begrenses til .no domener. Tidligere var Kvasir sitt "frisøk Norge" begrenset til .no-domener, og da var det en ganske betydelig fordel. Men nå er forskjellen minimal.

.com

Et .com domene er aldri feil. Dotcom har blitt synonymt med internett, og hvis noen prøver å finne adressen til et nettsted er det naturlig å prøve .com først. Ulempen er at det kan være vanskelig å finne et passende .com domene.

.net

Opprinnelig beregnet på nettverksorganisasjoner, men kan nå registreres av alle og enhver. Noe mindre egnet til kommersielle formål enn .com, men brukbart for nettsteder som handler om noe med internett eller andre nettverk.

.org

Et domene som var beregnet for organisasjoner, men kan i likhet med .net registreres av alle. Bra for organisasjoner og foreninger, men det kommersielle potensialet i et .org domene er ikke stort.

.info

Som du tror så er .info beregnet på nettsteder med informasjon. Etter noen få måneder på markedet har ikke .info blitt noen stor suksess. Det henger også sammen med at .com har en dominerende posisjon i folks bevissthet, og det tar litt tid å bygge opp andre domenenavn. Situasjonen kan imidlertid forandre seg.

.biz

Forretningsverdenens svar på .info. Heller ingen stor suksess ennå, men det er i det minste mange gode navn som er ledige. Og etterhvert som folk blir vant til .biz domener vil verdien trolig stige.

Andre domener

Det finnes også mange land som har domener med internasjonalt potensiale. F.eks. .ws (World Site), .tv (for tv-kanaler), .as (aksjeselskap). Det har også etterhvert kommer svært mange alternativer, som .red, .club, .today osv.. Så det er svært mange muligheter for den kreative. Men .no eller .com er aldri feil valg.

Real Time Analytics