Registrering i søkemotorer

2015-02-12 19:36:19+01:00

Markedsføring av et nettsted uten å ha med søkemotorer i markedsføringsplanen er i beste fall uklokt. Det er ikke så veldig mange søkemotorer som er viktige, og gjør du det riktig vil du få en jevn strøm av besøkende av beste kvalitet

Litt om registrering i søkemotorer

Registrering i søkemotorer er det viktigste for å få mange besøkende. Her er en oversikt med litt informasjon om de største søkemotorene.

Søkemotorene endrer stadig reglene, og det er ingen garanti for å få registrert noe som helst eller få rangeringene du ønsker deg. Det er faktisk flere muligheter til å bli utestengt fra søkemotorer. Men hvis du ikke gjør noe i kategorien "lure knep" så er du sannsynligvis på trygg grunn.

Viktig : Finn gode nøkkelord og lag brukbare metatagger for å få flere besøkende fra søkemotorene.

Google

Mange mener at Google er den søkemotoren som leverer best søkeresultater, og i markedsandel er Google klart størst. Derfor er Google den viktigste søkemotoren for norske webmastere.

En faktor som hjelper deg i Google er mange eksterne linker. Registrer deg også for Google Webmaster Tools, det gir deg god informasjon om hvordan Google ser nettstedet ditt. Legg til url i Google.

Bing

Microsoft sitt forsøk på å ta søkemarkedet og den eneste reelle konkurrenten til Google. Forsyner også Yahoo med søkeresultater.

Bing har sine egne Webmaster Tools og innsendingsskjema for nye nettsteder.

Andre søkemotorer

Det finnes flere andre søkemotorer men de har til dels ikke sine egne indekser og har betydeling mindre trafikk enn de to ovennevnte. Noen som kan nevnes er Duckduckgo, Ask, Gigablast (legg til url) og Entireweb.

Real Time Analytics