Metatagger

2015-02-12 19:36:19+01:00

Om bruk av metatagger

Metatagger kan ha betydning for rangeringen i endel søkemotorer. Metataggene forteller søkemotor-roboter (spidere) om innholdet påsidene dine, og plasseres i headeren i html-dokumentet (mellom <head> og </head>). Metatagger har mindre betydning enn før når det kommer til sølemotorer, men her skal vi se på de vanligste taggene og hvordan de har betydning for hvordan du presenteres av søkemotorene.

Meta description

<meta name="description" content ="Beskriv siden din her" />

Mange søkemotorer kan bruke innholdet som beskrivelse i søkeresultatene. Så meta description bør fylles med en setning eller to som beskriver innholdet på siden, og samtidig lokker surferen til å besøke din side framfor de andre som vises i søkeresultatet.

Meta keywords

<meta name="keywords" content="plasser,nøkkelord, her " />

Offisielt så brukes ikke meta keywords lenger av søkemotorene, men det finnes de som mener at den fortsatt har betydning. Nøkkelord (keywords) for denne siden kan være metatagger, nøkkelord, rangering i søkemotorer, søkemotoroptimering, seo. Finn på minst 3-4 ord/uttrykk som beskriver siden din og som det er sannsynlig at noen vil søke på for å finne websider som din. Bruk de så i keywords-taggen.

Meta robots

Også mye brukt tidligere, nå til dags er det robots.txt-fila som generelt sett er det mest brukte for å kontrollere hva som skal indekseres. Men før i tiden var det altså slik som dette det ble gjort.

<meta name="robots" content="index,follow" />

Forteller spidere å indeksere senne siden, og følge linker til andre sider og indeksere de. Denne er overflødig, for alle spidere vil indeksere siden din uten denne. Den kan muligens hjelpe til med å indeksere andre sider på siten din. Hvis du av en eller annen grunn ikke vil at siden skal indekseres, kan du skrive :

<meta name="robots" content="noindex">
<meta name="robots" content="noindex,nofollow">

nofollow legger til at spideren heller ikke skal føælge linker på denne siden.

Title

Strengt tatt ikke en metatag, men for å rangeres høyt i søkeresultatene er <title>-taggen viktig. Dette er tittelen på siden din, og plasseres i headeren(mellom <head> og </head>). I likhet med meta description vises den i søkeresultater, men den har mye større betyding for rangeringen. Det viktigste for rangeringen er å få med nøkkelordene, og da gjerne først.

Real Time Analytics