Utnytt dine interne linker

2015-02-12 19:36:19+01:00

Også interne linker har stor betydning for hvordan sidene dine rangeres i søkeresultatene. Siden du har full kontroll over dine interne linker kan du enkelt gi deg selv bedre rangering i søkemotorene og flere besøkende med under en times arbeid.

Men hvordan?

Som med eksterne linker har teksten i interne linker betydning for rangeringen i søkeresultatene. Derfor skal du bruke nøkkelordet til en side i linkene til den siden. Alle linker til en side om modellfly skal altså inneholde teksten modellfly. Koden kan da se slik ut :

<a href="modellfly.html">modellfly</a>

Hvis du gjør dette konsekvent på hele nettstedet ditt, vil du oppdage at etter neste oppdatering er dine plasseringer i søkeresultatene en god del bedre.

Hva med grafiske linker?

Mange mener at dette er et godt argument for å bruke tekstbaserte menyer. Men du kan også bruke samme prinsipper for grafiske menyer. Ordet modellfly brukes her i img alt-taggen. Koden til grafiske linker til siden om modellfly kan da bli :

<a href="modellfly.html">
<img src="modellfly.gif" alt="modellfly" width="88" height="31">
</a>

I tillegg til img alt-taggen, er det også lurt å bruke nøkkelordet i filnavnet til det grafiske elementet, og i filnavnet til siden du linker til. Med denne linken sier du til søkemotorene at siden det linkes til handler om modellfly, og derfor får du bedre rangering i søk etter modellfly.

Real Time Analytics