Registrering i emnekataloger

2015-02-12 19:36:19+01:00

Også fra emnekataloger kan du få mange besøkende. Det kan være vanskelig å komme inn, men lykkes du med det blir du der i lang tid. Resultater fra kataloger blir også blandet inn i søkeresultater, og registrering i emnekataloger gjør søkemotorene mer interessert i nettstedet ditt. Derfor er bør emnekataloger være en viktig del av din markedsføring. Til forskjell fra søkemotorene er det et menneske som vurderer nettstedet ditt. Derfor er det 100% nødvendig å gjøre ferdig hele nettstedet ditt før du prøver å få noe som helst inn i en emnekatalog. Har du originalt innhold av god kvalitet burde sjansene være gode.

Kategoriene blir ofte sortert alfabetisk, så det er en fordel med en tittel som er høyt opp i alfabetet. Ved søk i katalogene brukes beskrivelsen du har gitt av siden din sammen med eventuelle nøkkelord til å rangere sidene. Innholdet på sidene dine brukes ikke. Derfor er det viktig å få med flest mulig nøkkelord i beskrivelsen og i nøkkelordene du oppgir. De viktigste ordene bør komme først.

Norske emnekataloger

Open Directory - Norsk

Har som mål å bli verdens største katalog. Brukes også i søke resultatene til Google og noen andre søkemotorer. Katalogen oppdateres av frivillige og registrering kan ta lang tid.

Mindre viktige kataloger

De følgende er noe mindre viktige, men verdt å få med seg.

En mer komplett oversikt finner du i Open Directory - World: Norsk: Data: Internett: Verdensveven: Portaler og Startsider

De viktigste internasjonale katalogene

Open Directory

Her er registrering gratis, og via deres mange partner (Google, Netscape, AOL osv.) kan du få mange besøkende.

EuroSeek

EuroSeek har stått opp fra de døde og bygger opp en ny katalog. Denne har potensiale til å bli stor, så registrering her er lurt. Dessuten er det lett å komme inn nå som det er lite innhold der. Les også om registrering i Kvasir(scroll opp), for det ser ut som om EuroSeek vil rangere nettstedene etter de samme prinsippene.

JoeAnt

En katalog som er bygd opp av tidligere Go guides (Go). Har kanskje ikke så stor trafikk men det er ganske lett å komme inn.

GoGuides

Det er kanskje denne også?

Galaxy

Galaxy var den første søkbare katalogen på internett, men er ikke lenger en av de viktigste.

SearchAlot

Denne er heller ikke så stor.

Real Time Analytics