Få flere eksterne linker

2015-02-12 19:36:19+01:00

Det er veldig viktig å ha linker til nettstedet ditt. Det gir deg flere besøkende, og bedre rangering i søkemotorene. Dessuten er det delvis en form for markedsføring som gir deg kontakt med andre webmastere innen ditt område.

Hvorfor eksterne linker er viktig

Du vil såklart ha flere linker til din nettsted fordi du får besøkende direkte fra disse linkene. Men det er ikke alt. Eksterne linker (linker fra andre nettsteder) blir også registrert av søkemotorer og brukes som et mål på kvaliteten på nettstedet ditt.

Tankegangen til søkemotorene er at et bra nettsted har mange eksterne linker, mens mindre bra sider har færre eksterne linker. Så nettsteder med mange linker til seg blir plassert noe høyere i søkeresultatene.

Det er forskjell på linker

Det er heller ikke likegyldig hvilke linker du har til ditt nettsted. Tre faktorer trekkes inn her. Kvalitet, relevans og linktekst.

Linker fra nettsteder av høy kvalitet teller mer. Nettsteder du kan regne med at er av høy kvalitet er emnekataloger (Kvasir f.eks.), og andre etablerte nettsteder med stor trafikk.

Bruk en Pagerank Checker så får du vite hvilke nettsteder Google anser for å være populære. Google gir registrerte nettsteder en pagerank fra 1-10, hvor 10 er best.

Relevante linker er linker fra nettsteder med samme tema som nettstedet ditt, eller et beslektet tema. Hvis du f.eks. har et nettsted om sportsfiske, bør du prøve å få linker fra andre sportsfiskesider. Linker fra f.eks. Britney Spears fansider er mindre viktig.

Den mest betydningsfulle faktoren er likevel den klikkbare teksten i linkene. Hvis teksten i en link er "saueskinn", så sier det at siden det linkes til handler om saueskinn, og denne siden rangeres derfor høyere i søk etter saueskinn. Dette er en god grunn til å bruke nøkkelord i navnet på nettstedet ditt.

Registrering i søkemotorer

Dette er en ting til som er verdt å få med seg. Søkemotorene indekserer ikke bare nye sider som blir sendt inn til dem via søkemotorenes registreringsskjemaer.

Robotene som søkemotorene sender ut besøker ikke bare innsendte sider. De beveger seg rundt på nettet og hopper fra link til link. Har du mange linker til din side er det større sannsynlighet for at de finner deg, og det er større sjanse for at du faktisk blir indeksert, og mulig å finne i søkeresultatene.

Finn dine eksterne linker

Her kan du få et inntrykk av hvor mange sider i indeksen til Google som har linket til ditt nettsted. Men det er dessverre ikek så mye som vises her, trolig må siden over en viss pagerank før dette søket vil vise den. Skriv adressen til ditt nettsted etter link:. F.eks. link:www.example.com

Emnekataloger

Emnekataloger regnes som sider av høy kvalitet, og å bli registrert i emnekatalogene er derfor ekstra positivt. I tillegg kan du få masse trafikk fra noen av emnekatalogene. Så du bør registrere siden din i flest mulig emnekataloger.

Les mer om registrering i emnekataloger.

Real Time Analytics