Bli en superaffiliate

2015-02-12 19:36:19+01:00

Når du har en del erfaring med affiliateprogrammer har du sikkert funnet et eller annet supert affiliateprogram som ikke passer til nettstedet ditt. Løsningen er å bygge et nettsted tilpasset det supre affiliateprogrammet. Denne artikkelen ser på noen mulige løsninger.

En oppfinnsom affiliate har flere typer nettsteder i sitt arsenal. Her skal vi se på tre typer nettsteder, alle med sine spesielle fordeler.

Mininettsteder

Et mininettsted er et nettsted bestående av en eller noen få sider, som er designet for å selge et produkt. Teksten er gjerne motivasjon for produktet, hvor bra det er, hvorfor surferen bør kjøpe det og sånt. Litt TV-shop på en måte.

Her er det viktig å tilpasse innholdet sånn at din innsats for å selge utfyller sponsorens nettsted. Ikke skriv det samme som sponsoren gjør, det vil bare føre til irritasjon hos kunden. Skriv sånn at surferen er mest mulig mottakelig for sponsorens salgsmetoder når surferen sendes videre til sponsorens nettsted.

God kjennskap til produktet er nødvendig. Da kan du bruke dine egne positive erfaringer, og skrive på en mer troverdig måte enn hvis du ikke har inngående kjennskap til produktet. Hvis du ikke virker overbevisende fører det til skepsis hos surferen og et kjøp blir mindre sannsynlig.

Virtuelle butikker

Disse nettstedene ser ut som en vanlig internettbutikk, men "kjøp"-linkene går til produktsidene hos sponsoren hvor surferen kan kjøpe produktet. Her er det superviktig at dine linker går rett til det aktuelle produktet hos sponsoren.

Din jobb blir da å velge ut bra produkter til fornuftige priser. Du kan gjerne kombinere produkter fra flere forskjellige affiliateprogrammer. En bra kombinasjon kan være bøker om sport fra Amazon og plakater med sportsmotiver fra Art.com. Og kompletter gjerne med andre typer sportsartikler.

En virtuell butikk kan være et bra supplement til et eksisterende nettsted med etablert trafikk, eller de kan eksistere på egenhånd. Særlig i det siste tilfellet er det viktig å gi surferene gode grunner til å komme tilbake til deg, og ikke gå direkte til sponsorene dine neste gang de ser etter noe. Oppdater ofte med nye produkter og tilbud, og finn sponsorer som kan gi deg "månedens spesialtilbud".

Nyhetsbrev kan også passe bra sammen med en virtuell butikk. Start et nyhetsbrev med månedlige shoppingtips, tilbud, gavetips og kanskje produktanmeldelser. Hvis du lykkes med det, vil du kunne øke dine inntekter betraktelig.

Temabasert nettsted

Du skriver artikler om beslektede temaer og avslutter artiklene med linker til aktuelle produkter, produktanbefalinger osv. Her er det viktig at du velger et tema du har greie på så du kan skrive gode artikler. Og ikke vær redd for å utforske nye temaer du kan basere nettsteder på

Denne typen nettsteder er godt egnet til å tiltrekke seg trafikk fra søkemotorer. Hver artikkel er tilpasset et nøkkelord/uttrykk, og etterhvert som du skriver flere artikler får du bedre dekning I søkemotorene.

Real Time Analytics