Affiliate strategi

2015-02-12 19:36:19+01:00

For å tjene penger som affiliate er det ikke bare å klistre opp noen bannere for et tilfeldig affiliateprogram. Det har mye å si hva du promoterer og hvordan du promoterer det, i tillegg til hvor bra affiliateprogrammet betaler såklart.

Målretting

Første bud er å promotere produkter som er av interesse for dine besøkende. Det dine besøkende har felles er at de er interessert i det ditt nettsted handler om. Derfor bør du presentere produkter/tjenester som har noe å gjøre med innholdet på nettstedet ditt.

Reklamemateriale

Det tradisjonelle reklamemediumet på internett er bannere. Et bra banner kan være velegnet til affiliatebruk, men husk at du får betalt for resultater så banneret må gjøre mer enn å vise fram en logo. Banneret bør lokke surferen til å klikke, gjerne lokke med et ekstra bra tilbud. Eventuelt kan du bruke bannere til merkevarebygging, f.eks. ved at du kjører bannere for "Saker&ting AS" så surferen får inntrykk av at det er en velkjent butikk og deretter bruker tekst- og produktlinker for å sende surferen til "Saker&ting AS".

Undersøkelser har vist at tekstlinker har en høyere klikkrate enn bannere, så du kan med fordel bruke tekstlinker i stedet for bannere. Tekstlinker gir deg også flere muligheter fordi du kan utforme teksten selv og velge hvilke ord som kan være klikkbare. Hvis du også kan bestemme hvilken side linken skal gå til kan du lett lage passende tekstlinker som sender surferen direkte til det produktet du håper på å selge.

Annet mulig reklamemateriell inkluderer søkebokser og dropdown-menyer. Interaktiv reklame i Flash kan også være tilgjengelig. Hva som er best vil variere så du må gjøre dine egne erfaringer og lære av andre for å maksimere inntektene dine.

I andre tilfeller får du lov å bruke alle produktbilder på nettstedet til sponsoren og da kan du linke produktbildene til de forskjellige produktene. Dette er ideelt for virtuelle butikker.

Presentasjon, klikkrate og konverteringsrate

Hvordan du presenterer reklamen har mye å si for hvor mange av dine besøkende som klikker videre til sponsorene dine (høy klikkrate). Når de er hos sponsoren vil du at så mange som mulig kjøper noe/registrerer seg (eller hva du nå får betalt for) og det tror du kanskje at du ikke kan påvirke (høy konverteringsrate). Det er feil. Det har mye å si i hvilken stemning de er og hvilke forventninger de har. Dette påvirkes av hvordan du presenterer reklamen og hvilken omtale du gir sponsorens produkter/tjenester.

Ting du bør vurdere er hvor påtrengende reklamen er, om du skal bruke eksplisitt reklame eller sy den inn i en artikkel f.eks. Med affiliateprogrammer har du også muligheten til å lage dine egne reklameformater bestående av tekst og grafikk, søkebokser og alt annet du kan lage med html. Dermed kan du finjustere reklamens effekt og tilpasse den perfekt til ditt publikum.

En annen ting som påvirker konverteringsraten er hvilken side surferen blir sendt til. Reklamerer du for et bestemt produkt bør surferen sendes direkte til siden hvor det produktet blir presentert. Reklamerer du for f.eks. bøker om modellflybygging fra Bokkilden så kan du sende surferene direkte til kategorien "bøker om modellflybygging" (hypotetisk eksempel).

Dine valgmuligheter er store. I tillegg til bannere og enkle tekstlinker kan du bruke bruke produktanmeldelser, topp 10 lister eller bygge opp en virtuell butikk ved hjelp av produktlinker. Bare fantasien setter grenser her. Hvilke presentasjonsteknikker som fungerer best vil variere fra nettsted til nettsted, fra produkt til produkt. Her kan du prøve deg fram og lære av andres erfaringer.

Real Time Analytics