Editorer for Python

2015-02-12 19:36:19+01:00

Siden Python bruker indentering av tekstblokker i stedet for klammeparanteser ol. så er det helt nødvendig med en editor som behandler indentering på riktig måte. Noen html-editorer, som f.eks. HTML-Kit er ikke konsekvent når det gjelder indentering, så den kan ikke brukes til Python. Det finnes imidlertid mange alternativer, og her er en kort presentasjon av noen av dem.

Idle

Idle (Integrated DeveLopment Environment)er editoren som følger med standard-distribusjonen av Python. Den har bra funksjonalitet, og bruker lite ressurser. den er brukervennlig og passer derfor godt til å komme i gang med. Jeg brukte den selv med Python 2.2 (en stund siden) og den var noe ustabil da men dette skal ha bedret seg. Siden Idle følger med Python koster den ingenting og fungerer på alle operativsystem som kan kjøre Python-programmer (de fleste).

Emacs

Gode, gamle Emacs har funksjonalitet for nær sagt alle programmeringsspråk som finnes. Det er definitivt den mest fleksible og utvidbare editoren som finnes. Den bruker i utgangspunktet ikke "normale" tastatursnarveier men den kan tilpasses det også.

PyPE

En relativt ukomplisert editor som er spesialsydd for Python-programmering. PyPE har nyttige egenskaper som visualisering av "whitespace" og en tre-representasjon av fila du jobber med så du lett finner fram i koden din.

Komodo

Dette er en editor beregnet på open-source språk (Perl, PHP, Python, Tcl med flere). Det er også en gratis-utgave med mindre funksjonalitet, Komodo Edit. Noe av det første du vil oppdage er at Komodo finner syntaks-feil etterhvert som du skriver koden. Utrolig nyttig og sparer deg for mye tid. Kort sagt så er Komodo en meget bra editor for Python, og den finnes for flere operativsystemer.

Jedit

En alt-mulig editor skrevet i Java. Jedit fungerer derfor på de fleste operativsystemer. I utgangspunktet en java-editor, men du kan laste ned plugins for de fleste programmeringsspråk, deriblant Python. Whitespace-pluginen er spesielt kjekk for bruk med Python.

PyCharm

En Python-editor for de profesjonelle med innebygd støtte for flere web-rammeverk og tilstøtende teknologier som CSS, AngularJS, Node.js og flere.

Real Time Analytics