Bøker om JSP (Java Server Pages) og Java Servlets

2002-04-12 19:36:19+01:00
  • Annonse-lenker

JSP er et skriptspråk som tilsynelatende fungerer på samme måte som f.eks. PHP fordi det består av kodesnutter integrert i et html-dokument. Det er imidlertid noen tekniske forskjeller som i teorien gjør JSP til en sikrere og mer effektiv teknologi.

Som navnet (Java Server Pages) sier, er JSP basert på Java, og ferdigheter i Java er nødvendig for å utnytte potensialet i JSP. JSP brukes som presentasjonslaget i en webapplikasjon, og logikken ligger gjerne i en Servlet som er et rent Javaprogram. Dette gjør at du blir tvunget til å strukturere programmene dine, noe som er mere positivt enn negativt.

Murach's Java Servlets and Jsp

Dette er boka for den uerfarne (med unntak av at du kan noe Java). Den starter sakte med installasjon av Tomcat og litt html. Deretter fortsetter den med JSP og Servlets hver for seg, før de kobles sammen og kan benyttes til bruk av databaser, xml og mer. Kjøp den hos Amazon.

Core Servlets and JavaServer Pages

Et annet alternativ for de som vil lære JSP/Servlets, men er best egnet for de som allerede kan genske mye Java. Emnelisten inkluderer XML integrasjon, Apache Struts og Model-View-Controller (MVC) arkitektur. Kjøp den hos Amazon.

JSP 2.0: The Complete Reference

En komplett oversikt over alle funksjonene i JSP som bør ligge på skrivebordet til enhver seriøs JSP-utvikler. Kjøp den hos Amazon.

Bare Java

Siden Java er en så viktig del av JSP/Servlets er det bra å ha solide kunnskaper om Java. To bøker som kan anbefales er Sams Teach Yourself Java in 24 Hours og Java in a nutshell. STY Java 2 in 21 Days er en bra introduksjon til programmering med Java, også for de uten nevneverdig programmeringserfaring, mens Java in a nutshell kan være tilstrekkelig for erfarne programmerere. En todelt bok som inneholder en relativt kortfattet gjennomgang av programmering med Java, og en referanse til alle standard Java-funksjoner. Kjøp Sams Teach Yourself Java 2 in 21 Days hos Amazon. Kjøp Java in a nutshell hos Amazon.

Real Time Analytics